Hey lieve mensen!

Hier kun je op de hoogte blijven van alles wat ik hier mee maak in Montana. Jullie belevingen,
verhalen en sappige roddels uit Nederland zijn natuurlijk ook van harte welkom!

Je kunt mijn foto's ook bekijken via:
Foto's op Smugmug



maandag 15 februari 2010

Yellowstone

Het brand alarm; een verschrikkelijk geluid wat vannacht om drie uur bij niemand werd gewaardeerd. Uit voorzorgsmaatregelen werd ons hele gebouw binnen no time ontruimd. Als gevolg hebben vannacht zo'n 300 nog half slapende mensen drie kwartier buiten kou lopen lijden. Gelukkig hebben wij hele slimme Amerikaanse vrienden die in alle haast hun auto sleutels mee hadden kunnen nemen. Ik begin ze echt steeds aardiger te vinden. Uiteindelijk bleek het een of andere stoere 'freshman' te zijn, die het wel grappig vond om het alarm af te laten gaan. Hij wordt nu alleen niet meer zo stoer bevonden.

Na nog enkele uurtjes te hebben geslapen waren we vanmorgen in alle vroegte vertrokken naar Yellowstone National Park. Samen met een Amerikaanse vriend hebben we volop genoten van de twee uur durende heen reis. We reden door witte berglandschappen over totaal verlaten wegen en waren getuigen van een prachtige zonsopgang.


Yellowstone, het eerste Nationale Park van de wereld, staat ook wel bekend als het park met de supervulkaan. Een uitbarsting zal niet alleen grote delen van Amerika onder het stof brengen, maar ook het gehele leven op de aarde bedreigen! Gelukkig kan het nog wel honderdduizend jaar duren voordat er weer een uitbarsting kan voorkomen. Onder de oppervlakte stroomt er echter nog veel magma (vloeibaar gesteente) door het grote kanalen- en buizenstelsel, waardoor er vele geisers en heetwaterbronnen zijn die nergens anders op de wereld voorkomen.

Doordat vele wegen in Yellowstone in de winter onbegaanbaar zijn was alleen de Noord ingang te bereiken. Yellowstone is echt enorm en dus hebben we maar een klein gedeelte kunnen zien. Met onze cross country (langlauf) ski's hebben we verschillende trails gedaan door de prachtige bossen en langs een grote canyon met een wild stomende rivier. Vanwege het heerlijke weer, warm en een helder blauwe lucht, konden we genieten van verre uitzichten. De natuur is echt onverstelbaar, ongerept en wild, een ideale omgeving voor wilde dieren. Adelaars, herten, elanden, bizons, een cayote en een bighorn sheep, alles zijn we onderweg tegen gekomen. Na de hele dag te hebben geskied zijn we moe en voldaan terug gereden met de meest prachtige foto's in ons bezit.



1 opmerking:

  1. Waaaaaaah wat een verschrikkelijk begin van zo'n mooie dag!!! Wat een grapjas zeg!! Gelukkig was het park de moeite waard he? Nice pics!
    xxx El

    BeantwoordenVerwijderen