Hey lieve mensen!

Hier kun je op de hoogte blijven van alles wat ik hier mee maak in Montana. Jullie belevingen,
verhalen en sappige roddels uit Nederland zijn natuurlijk ook van harte welkom!

Je kunt mijn foto's ook bekijken via:
Foto's op Smugmug



woensdag 13 januari 2010

Days before classes begin

Donderdag beginnen dan eindelijk onze lessen in nutrition. We hebben ons ingeschreven voor vijf verschillende vakken: culinary management practicum, sustainable food system, nutrition and society, human nutrition en micronutrient metabolism. Het leersysteem hier is heel anders dan in Nederland. Hier krijg je niet alleen een grote toets aan het einde van het blok, maar hangt je cijfer ook af van je aanwezigheid, je huiswerk en hoe je mee doet in de les. Omdat we straks dus flink aan de bak moeten hebben we de afgelopen dagen zoveel mogelijk leuke dingen proberen te doen.

De campus hadden we inmiddels al verkend en dus was het zondag tijd voor een dagje downtown Bozeman. Main street ligt op 20 minuten loopafstand en is 'the place to be' in Bozeman. Er zijn daar vele schattige coffeeshopjes (niet dezelfde als in Nederland) met de heerlijkste thee, koffie en gebakjes. De lokale inwoners zijn hier erg vriendelijk en proberen altijd een praatje met je te maken. Ik voel me hier echt al helemaal thuis zo tussen de lokale inwoners al pratend over de beste ski trails met een lekker kopje thee en een heerlijk zelfgemaakt gebakje (maar mam, die van jou zijn toch echt het lekkerste hoor).



Bridger bowl was ons zo goed bevallen dat we er gister nog een keer naar toe zijn gegaan. Doordeweeks gaan er geen bussen en dus zijn we met 2 austaliers langs main street gaan staan hopend op een lift. De 'locals' zijn hier zo aardig dat we nog geen vijf minuten hebben staan wachten. Terug mochten we plaatsnemen in een achterbak tussen de ski spullen samen met een hond. Liften is eigenlijk nog veel beter dan de bus want je hoort de meest geweldige verhalen over Bozeman en de omgeving.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten